Oprindeligt skrevet den 11.september 2013

Mon Shakespeare var en yogi, der var vant til at meditere, da han skrev Hamlets indledende replik?

“To be or not to be, that’s the question!

To be – at være i modsætning til at gøre – to do.Meditation er netop at være istedet for at gøre – læs Bedobedobedooooo, et inspirerende indlæg på The everything yoga blog fra et af favorit sites’ne, its all about yoga her

Yoga er tilstanden, der opstår, når vi holder op med at gøre…og bare er…100 % til stede…her, da vi alligevel ikke kan være andre steder…og nu, da det er fjollet at forsøge at være imorgen eller stadig befinde sig i igår…

At være og bare opleve nuet uden at gøre er som at komme hjem…

Som at give slip på alt andet og vende tilbage til sig selv…

Men at holde op med at gøre, kan være den største udfordring overhovedet!!

Mere inspiration og den nok største overraskelse er at finde i et interview med kino macgregor, en kendt amerikansk ashtanga yogi, der har udgivet bogen “the power of ashtanga yoga” , hvor hun afslører, at hendes baggrund er 3 x vipassana meditation (10 dages retreat i absolut stilhed)

og at yoga for hende betyder at transformere sit liv som en spirituel rejse – se her