hvis du ikke fik startet dette år helt så yogisk, som du ku ønske eller ‘glemte’ at lave dine nytårsfortsættere, så får du hermed en ‘second chance’.

det kinesiske nytår fejres af mange millioner mennesker, ikke mindst af kinesere og buddhister.
nytåret falder ved denne nymåne i februar, så i dag er den første dag i et nyt år for en ret stor del af jordens beboere – og jeg er en af dem!

det er fejret over hele kloden, ikke mindst her i Thailand, der endda skiftede årstal i nat. Thailand er det eneste land, som holder fast i denne dag som årets nye dag, der er i forhold til nymånen og månens cyklus.

hvis det stod til mig, sku’ vi smide den gregorianske kalender langt væk og indstille vores kalender lissom thailænderne i forhold til naturen og månens cyklus.

den vil thai’erne heldigvis ikke overgi’ sig til og de skriver stadig år 2559 sat udfra det år, som man mener Buddha blev oplyst og ikke i forhold til Jesus fødsel.

nytårsfesten varer i 14 dage frem til fuldmånen, hvor familien finder sammen og mange fortsætter forskellige traditioner, der har overlevet gennem generationer – læs mere her

månens cyklus påvirker os på mange måder ikke mindst ved, at kvinder menstruerer i forhold til den, hvor det er en almindelig kendt sag, at vores cyklus indretter sig efter månen, hvis vi bor i fællesskaber med flere kvinder sammen.

dette er et af vores sidste links til naturens balance, som ville være hensigtsmæssigt at få kontakt med igen. vi mennesker er kommet for langt væk fra os selv og vores naturlige tilstand af balance, som vi skal tilbage til…

så der er flere grunde til, at det i dag er for mig den første dag i et nyt år – abens år ses som så meget mere positivt end det forgangne gedens år, at man regner med 30% flere børnefødsler I Kina og ca 300.000 fødsler i løbet af året alene i Beijing!

så jeg er glad for at ku’ ønske godt nytår- må abens år bringe mere lys og fred for de mange, som har været særligt udfordret i det gamle…