chokolade har sin gode naturmedicinske virkning fra kakaobønnen, som man først kendte og spiste frugten af gennem mange år, inden man for ikke så mange hundrede år siden fandt på at riste selve kernen inde i frugten til en tør, sammentrækkende, besk, mørk, aromatisk kilde, der sammen med sukker bliver til det, vi i dag kender som chokolade. chokolade er nærmest en frugt forklædt som slik.

kakaosmør består fortrinsvis af to typer fedt, nemlig stearinsyre og oliesyre. Begge er yderst hjertesunde.
stearinsyre, som vi kender fra stearinlys, er hårdt og fast og svær at nedbryde i tarmen, så en væsentlig del af kalorierne passerer ufordøjet ud i toilettet.

det er det, der gør, at mørk chokolade mætter godt, fordi chokoladen ligger tungt og længe i mavesækken, som derfor sender signaler til hjernen om, at den er mæt, og at der ikke skal indtages flere kalorier lige med det samme.
selv om den mørke chokolade kun bliver fordøjet langsomt, så får de fedtnedbrydende enzymer langsomt has på fedtet, og det meste vil efter timers forløb blive optaget i kroppen.

kakao og dvs. chokolade indeholder kemiske forbindelser, som menes at påvirke hjernens neurotransmittere, som kan gøre, at humøret stiger.

mørk chokolade har et højt indhold af kobber, som kan medvirke til at nedsætte risikoen for hjertekarsygdom.

kakao er altså hverken en bønne eller en nød – det er en frugt! en meget populær frugt for dyrene elsker den og man skal være heldig at få fat i en moden frugt, inden de har været der!

det var vi julemorgen!!!


vi havde haft en skøn, sund jul oppe i kardemomme-bjergene. Første juledag gik vi rundt i haven foran det lille junglehotel om morgenen inden dagens udflugt og opdagede en moden frugt i kakaotræet, som jeg straks plukkede – alle smagte på de syrlige, saftige kerner med stor fornøjelse…


se flere billeder fra turen og læs hvad månedens urt er godt for under kakao