Oprindeligt skrevet den 6.september 2012

aldrig havde jeg troet, at jeg skulle citere anden – men her springer han jo nærmest ud som en ‘anden yogi’ B)

Det hele handler om sindets indstilling
Stand-up. Anders Matthesen er tilbage i klassisk stand-up på Gasværket, men i dag er buddhismen og græske filosoffer inspirationen i Andens protest mod samfundets absurde ritualer, regler og forbud.

“Jeg er meget inspireret af buddhismen. Det er sjovt at bruge i comedy, fordi man slipper sin offerrolle og accepterer, at tingene er, som de er. Alt andet er et spørgsmål om indstilling. Så slipper man for, at det er et personligt komplot, hver gang det regner,” siger Anders Matthesen.

“Der er en stor mængde humor i at se tingene for det, de er. Det er morsomt, at folk selv tror på de ting, de siger.”

Intet er det samme
“Når man griner, så springer man ud af en tankestrøm og er til stede i nuet. Folk forsøger at skabe sammenhæng i de informationer, jeg giver dem, men i det øjeblik, de fatter pointen, så slipper de ligningen, og så, ha ha!
Det er en lille dosis af at være i nuet.”

– ‘Anden vender tilbage’ – er det som reinkarnation?

“Nej…” griner han, “det havde jeg faktisk ikke tænkt over. Jeg tror på, at man gennem livet møder udfordringer, og hvis man ikke får bearbejdet dem, så bliver man præsenteret for de samme begivenheder i morgen.”

“Pointen med mit show denne gang er, at man aldrig kan vende tilbage til at være det menneske, man var engang. Jeg kan jo ikke være en 23-årig aggressiv komiker igen, der bare griber mikrofonen og smider de underliggende lag, selvom der ville være en kæmpe tryghed i det. Jeg synes jo ikke længere, at det er sjovt at snakke om tandlægebesøg,” siger han.

“Det er akkurat som den græske filosof Heraklit, der ikke kan bade i den samme flod to gange. Alt er i konstant forandring.”

Læs hele artiklen på http://www.information.dk/163356