Oprindeligt fra den 27.oktober 2013

Årets sidste retreat blev endnu en vidunderlig nærværende oplevelse i yogaens tegn…

Stille gåture langs stranden og i gyldne efterårsfarver mellem tisvildes flotte træer og buske….

Udover perioder i stilhed i hvert sit helt eget selskab, var vi i løbet af weekenden tæt sammen til alle måltider og med 8 timers yoga, hvor vi chantede og trak vejret sammen, oplevede vi mere end en gang, at tiden forsvandt, fordi vi sammen blev stille – noget flere i gruppen beskrev som at komme hjem…!

Temaet til workshoppen lørdag opstod under morgenmaden – jeg havde nævnt, at man gerne måtte komme med ønsker og Britta spurgte om jeg kunne snakke lidt om balance.

Mine hjemmesider hedder henholdsvis www.balancen.net og www.yogabalancen.net, mine bøger balance med urter og yoga, en vej til balance og min DVD: meditation – din vej til balance med meditativ yoga.

Så jeg mente selvfølgelig, at det var perfekt som udgangspunkt for dagens workshop!

Jeg forberedte mig og skrev nogle stikord op på et papir, men foretrak som sædvanlig at ha en ide fremfor en plan. Jeg har tidligere levet af at holde foredrag men selvom jeg dengang indimellem skrev et manuskript, så ville jeg sjældent følge det…

Osho ville ha sagt – “hvordan kan jeg skrive en bog, når jeg ikke ved hvem der vil læse den?”

Da jeg bagefter kiggede på mine notater, var der ikke et af punkterne på listen, jeg havde nævnt. Istedet for hvad der havde været oplagt at introducere af praktiske øvelser eller asanas med fokus på balance som fx vrikshasana, træet og shirsasana, hovedstanden, valgte jeg med baggrund i kroppens energisystem at fokusere på balancen mellem yin/yang og kom ind på lydens vibration og hvordan nadas = indre lyde kan dukke op under yoga, når der genetableres balance/flow efter blokering i en meridian (energibane eller på sanskrit nadi, hvori nada, som osse kan oversættes som vibration/strøm, flyder).

Mon det var tilfældigt, at 5 ud af 12 i denne gruppe, hvoraf to først nævnte det bagefter timen, viste sig at ha oplevet disse lyde og flere havde været i tvivl om det var tinnitus?!

Tiden fløj afsted – når man er i nuet, så eksisterer tid ikke!

Vips var der gået to timer og vi havde end ikke nået en eneste øvelse…

Målet var heldigvis at mærke, at vi blot sku nå os selv og måske hinanden – og det tror jeg næsten alle ku sige ja til, at vi gjorde… 😉

Tak for en skøn weekend, hvor den naturlige tilstand af balance både blev genopfrisket og næret – jeg vedlægger som lovet en artikel om lydens magi, jeg har skrevet til dig, der er blevet nysgerrig…

klik på pdfen og læs artiklen…