Oprindeligt skrevet den 4.oktober 2012

jeg smider skoene så tit jeg kan, og går barfodet udenfor helst hver eneste dag – rekorden er knap 5 måneder uden sko på, hvilket har virket naturligt i flere af de steder, jeg har tilbragt mit liv under varmere himmelstrøg…

walking meditation har i flere af mine skoler, specielt ashrams og klostre i asien, været en del af disciplinen.

det skulle foregå barfodet minimum en halv time om dagen, helst på sand, klipper, jord, græs eller andet naturligt materiale.

udover at være hvert eneste skridt bevidst og give sig selv zoneterapi, er der flere af mine mestre, der har nævnt betydningen af earthing i forhold til kroppens magnetfelt.

at kroppens magnetfelt kommer ud af balance, når vi bruger kunststof, som fleecetrøjer, polyesterbluser og plastiksåler under skoene, bliver synligt for det fysiske øje ved, at håret står op og bliver nærmest elektrisk, når man tar trøjen over hovedet.

helt ny forskning viser, at en effektiv vej til regulering af kroppens inflammationsproces er en så simpel ting som jordforbindelse.

når kroppen er i elektrisk kontakt med jorden optages frie elektroner, der virker antioxiderende og neutraliserer frie radikaler.

pattedyrs immunsystem blev udviklet i en tid hvor dyr – og senere mennesker – gik barfodede og sov i direkte kontakt med jorden.

så måske er vi indrettet til at opsuge frie elektroner fra jordoverfladen for at holde inflammationsprocesserne i skak.

i dag er de fleste mennesker isoleret effektivt fra jorden med gummisåler, trægulve, tæpper, osv.

hvis man bliver ”jordet” i mindst en halv time om dagen har det stor gavnlig effekt på inflammation.

man kan stå/sidde med bare fødder på en græsplæne, cement og beton har også en vis ledningsevne og allerbedst er en svømmetur i saltvand.

klimaet og andre praktiske forhold kan selvfølgelig gøre det svært, men alternativt kan man anskaffe sengelinned med indvævede sølvtråde eller elektrisk ledende måtter til at lægge under skrivebordet, som så forbindes med en jordforbindelse i huset, eller direkte til et spyd der stikkes i jorden.

Tour de France vinderen Lance Armstrong og hans team blev under ledelse af terapeuten Jeff Spencer behandlet med “jordforbindelse” til reparation af skader og hurtigere heling af overanstrengte muskler.

jordforbindelse er en (gen)opdagelse som vi helt sikkert vil høre meget mere til i fremtiden!

og der er endnu mere til det…tjek fx HER