I Udaipur bor jeg ved Hanumans ghat (trapper ned til vandet, hvor der udføres ritualer, bades og vaskes tøj) Og jeg forstår, hvorfor denne del af byen har fået sit navn – templet overfor bliver jævntligt stormet af aber, der springer rundt på det, som om det er bygget til ære for dem.
Læs mere om Hanuman her

Abekongen Hanuman er både frygtet og æret af alle børn i landet, der kender ham fra yndlingseventyret Ramayana, hvor han med sin hær af aber redder Ramas kone, Sita fra dæmonkongen Ravana og bringer hende tilbage flyvende på ørnen, Garuda.

Hanuman er det bedste eksempel på en karmayogi, der uselvisk handler uden tanke for egen vinding. Han får sin belønning, bliver ophøjet til Abegud og får frigivet sine evner, hvor han bl.a. derefter selv kan flyve.

Hanuman bliver tit afbildet flyvende med et bjerg på ryggen, hvor han henter bjerget Varkala fra Himalaya for at helbrede Ramas bror, Laxman med en særlig urt…men det er en helt anden historie, du kan læse HER ..

det var nemt at blive inspireret til dagens yoga i det gamle tempel helt nede ved søen med den skønneste udsigt…

der lades op hvert minut i disse eventyrlige omgivelser og de sidste soltimer nydes, inden turen igen går vestpå…