weekendens retreat på villa fjordhøj var som altid den rene forkælelse og de fine spa faciliteter blev nydt i fulde drag…

jeg holder detox workshops gennem sommerhalvåret med forskellige naturlig hud og tandpleje, hvor programmet næsten altid består af en stille olietygning i stearinlysets skær i det romerske bad.

denne gang viste jeg desuden en naturlig tandrensning med teatreeolie, der fjerner tandsten og plak, hvor Susanne, der havde været med mig på en sundhedsdag i 2004, fortalte, at hun havde brugt teatreeolie lige siden og på den måde holdt tandstenen væk.


sidste efterår valgte jeg at demonstrere, hvordan man kan lave sin egen tandpasta ud af kokosolie og natron.
en opskrift havde floreret på facebook og der var efterhånden så mange, der havde anbefalet det, at jeg selv måtte afprøve det.

først var jeg ret begejstret – men siden er jeg kommet i tvivl om hvorvidt det virk’li ER godt!?!

natron er nemlig et skrapt middel, og der er efterhånden flere og flere, der holder op med at tilsætte tvekulsurt natron i deres hudplejeprodukter. Tvekulsurt natron er paradoksalt nok pH12 og derved noget af det mest basiske, der findes på markedet.

min polske veninde, Libby, som er 3.generation på en gård med urter og produktion af naturlig hudpleje, har bekræftet, at natron, osse kaldet natriumbikarbonat er fjernet både fra deres tandpasta og hudpleje.

der er nemlig flere, som har meldt tilbage, at de efter at være begyndt med den hjemmelavede kokostandpasta har tabt deres forholdsvis nye plastikplomber. det er ikke lige til at finde en logisk forklaring på, specielt ikke fordi de gamle amalgamplomber alle var intakte, så det ku virke som om natronen går i forbindelse og nærmest opløser plastikplomberne…?!

jeg er derfor holdt helt op med at bruge kokostandpasta med natron på mine kurser eller i min egen tandpleje og vil i stedet for at anbefale det tværtimod advare mod brugen af det!

i stedet vil jeg anbefale, at man anvender en neutral oliven sæbe, hvor den våde tandbørste gnides et par gange op og ned på sæben og man børster tænder som man plejer og vil snart mærke, at det efterlader tænderne renere end nogensinde.

hvis det lyder for ‘naturligt’, så har man osse muligheden for at købe ayurvedisk tandpasta af producenten, Himalaya herbal toothpaste.

men undgå for alt i verden fluortandpasta –
se denne video om, hvorfor og hvordan man begyndte at tilsætte fluor HER

den sidste information med advarsler i nyhederne om tilsætningsstoffet triclosan i bl.a. Colgates total, har ikke gjort tilliden bedre til de forskellige produkter, vi finder på hylderne!