Pha ngan er Thailands 5. største ø og har fået sit navn pga dens usædvanlige topografi, da øen er delt op i to, hvor vestkysten består af lavland med sandbanker, der på den lokale dialekt hedder ngan. Her bor de fleste af øens indbyggere, mens østkysten består af jungle og ufremkommelige høje klipper med idylliske bugter, ikke mindst vores dejlige strand, bottle beach, hvor vi har holdt yogaretreats de sidste fem år i træk.

Phangan er dækket af mere end 80 km2 regnskov, da mere end halvdelen er øen er fredet nationalpark med en fantastisk diversitet af både planter og dyr. Vores bugt ligger midt inde i denne nationalpark omgivet af tæt regnskov til alle sider, så man bliver nødt til at sejle for at komme hertil.
på dette billede ses bottle oppefra, hvor det orange kryds viser vores yogasted på resortets tag ved vandet. Hvis man kigger godt efter, kan man på modsatte side af bugten næsten helt oppe ved bjergryggen se et bart område, der er en stor klippe midt i alt det grønne – det er her vi går op og mediterer til solopgangen, og hvorfra de næste billeder er taget…

Bugten har fået navnet khoad, som er thai for flaske – årsagen til kælenavnet bottle er, fordi bugten er særlig dyb og formet som en flaske med en flod som flaskehals, hvilket man kan se, hvis man kravler op og ser den oppefra. På begge sider af bugten er stier gennem regnskoven op ad bjergene til nabobugterne, hvortil man kan gå eller rettere klatre på 2-3 timer.

I går vandrede vi en halv time op ad bjerget og satte os på nogle af de store klipper omgivet af tæt vegetation. Vi havde oplevet solopgangens første stråler på vejen op og ku nu nyde en vidunderlig udsigt udover den vibrerende regnskov med alle mulige eksotiske lyde.

Denne gang var vi heldige og aberne kom forbi, måske fordi Gitte tog sin medbragte banan frem…? Tidligere har vi fra samme klippe forsøgt at lokke aberne med en af deres yndlingsfrugter, pomelo og de har larmende vist, at de holdt øje med os, men dog på afstand. Denne gang kom de tæt på men blev dog oppe i trækronerne ca 20 meter væk…

Her er flere slags aber, mange forskellige fugle og vilde dyr. Vi er næsten blevet vant til at ha lyden af kolibrier, beostære og selv paradisfugle i baggrunden, når vi dyrker yoga og kan efterhånden genkende mange forskellige fuglelyde, men det er sikkert godt, at vi ikke opdager alle de andre dyr, selvom man kan fornemme, at de er der… ;0)

Se mange fine billeder fra meditation i regnskoven og turen over bjerget til Bowies superlækre brunch i nabobugten, haad khom HER