Begrebet the yoga body støder man tit på i de amerikanske blade, medier og yogablogs og det har her på det sidste været lidt af et issue i USA…

Briohny Kate-Smyth er en af dem, som har stået for skud i debatten. Hun er en fantastisk dygtig ashtanga-yogini, der tydeligvis har brugt mange timer i mange år på at opnå denne imponerende kontrol over sin stærke og smidige krop. Hun led tidligere af spiseforstyrrelse og giver yogaen hele æren for, at hun i dag har det godt med sig selv og sin krop!

Hendes video Equinox her får en enorm opmærksomhed, der skaber harme hos nogen og beundring i andre og hun får en masse kritik for at præsentere yogaen på en sexuel måde.

Det er ingen hemmelighed, at danskerne almindeligvis er mere frie end amerikanerne, så det ku være sjovt at høre, hvad I andre synes – hvad synes du om videoen?

Jeg synes på ingen måder, at den virker provokerende – tværtimod ser jeg den som æstetisk uden undertoner af noget som helst!

Desuden mener jeg, at vi kan ha respekt for denne unge kvindes resultat af en yogisk disciplin på samme måde som vi kan beundre elitegymnaster og ironmens.

Videoen bringer fortsat mange sind i kog og mere end 2 millioner har efterhånden blandet sig i debatten på yoga journal eller the yoga body-conspiracy på body divine yoga, læs en af de mest kontroversielle artikler her, der fortsat skaber debat…

I den forbindelse skrev jeg selv et indlæg, noget jeg ellers ikke plejer at gøre…J

“Namaste fellow yoginis,
the yogabodies do not look overworked and half-starved to me!
I
enjoyed to see that beautiful yogini master her body and do her asanas in her underwear, not lingeri!
i
t had no undertone of sex and i see the video as a noble and decent presentation of the human bodys possibilities with a yogic discipline.
keep up the yogispirit and compete only with yourself!
Britt”