det er 5. gang, at vi holder sommeryogaferie på solskinsøen, der igen i år lever op til sit navn.
på trods af alle vejrudsigter og pessimistiske prognoser har vi haft solskin fra en næsten skyfri blå himmel, DAGLIGT!… og i den forgangne uge har vi dyrket mere yoga udenfor end inde…

om morgenen er vi startet indenfor i stalden med blide åndedrætsøvelser og meditation til kakkelovnens lyde af knitrende ild i baggrunden og er rykket udenfor i det dugvåde græs til rite 1, som er den første af de 5 tibetanere og den af de 5 øvelser, hvor man står op med armene ud til siden og snurrer rundt med uret. mens vi hver eneste eftermiddag har nydt at dyrke to timers meditativ yoga udenfor i det grønne græs og således udnyttet dagens sidste varme solstråler.

fredagens workshop foregik osse ude, men vi startede indenfor …

Bente, der er med for 3.år i træk, havde ønsket lyd- og chakrameditation, som fungerer bedst indenfor, da lyden ellers forsvinder ud i det blå.

vi var i alt ti på holdet og havde i løbet af ugen lært hinanden ret godt at kende, ikke mindst ved at trække vejret og dyrke over tyve timers yoga sammen og vi satte os godt til rette på hver vores velkendte plads inde i stalden.

med nogle ganske få instruktioner om hvordan vi nu sku chante på alle syv chakraer for at mærke lydenes vibrationer forskellige steder i kroppen, startede vi øvelsen.

jeg sagde, at vi sku følges ad og forsøge at ramme den samme tone hver tre gange.

og at hvis man ikke ku abstrahere fra sin eller de andres lyde, blot ku stikke fingrene i ørerne.

efter nogle få minutters meditation, hvor alle fandt sig til rette i hver sin yndlingsstilling med ret ryg, begyndte vi med den dybeste lyd:

rodchakraet var lyden å som i århus, og med en tone højere bevægede vi os op til hara med lyden a som anders, og således fortsatte vi videre op ad toneskalaen til solar plexus, der var lyden o som odense, hjertet u som ulstrup, halsen æ som æble, pineal/det 3.øje e som egern og endelig kronen i som is – 3 x 7 ialt 21.

vi chantede sammen til en fælles fantastisk lyd, der længe efter gav genklang både indeni og i hele den lille stald, som fik det hele til at vibrere.

fredagens workshop fortsatte udenfor under endnu en skyfri blå himmel med eventyr og gudehistorier fra Vedaerne og blev en fin afslutning på en fantastisk uge, hvor de fleste var enige om, at de ville med igen på sommeryogaferie på bornholm til næste år…