Sougia viste sig at være perfekt til yogaferie og vi nød at dyrke yoga omgivet af alt det græske blå…

her er flere små hyggelige stræder og to charmerende gader henholdsvis en hovedgade og en strandpromenade med pinjetræer, hvor nudisterne bader til venstre og de mere påklædte, der gerne vil ha en liggestol bader nede foran med god plads på den skønne lange strand.

dette fik vi rigtigt udnyttet på de sidste knap tre ugers yogaferie…!
vi startede den første uge med at være i den vestlige ende af stranden, som på den anden side af molen bestod af den mest charmerende lille havn.

hver dag ankommer sydkystens lille færge her til Sougia både morgen og aften, der snart vænnede sig til, at vi dyrkede yoga nede i vandkanten til solnedgangen.
først efter nogle dage gik det op for mig, at jeg var den eneste, der havde opdaget færgen, fordi de andre var så langt ‘inde i deres yoga’, at de ikke mærkede, hvad der skete udenfor…!

den sidste uge endte vi nede i den østlige del af stranden, hvor nudisterne holder til.
de viste både respekt og positiv nysgerrig interesse, og heldigvis blev det ikke taget ilde op, at vi beholdte tøjet på 🙂


her dyrkede vi meditativ yoga op og ned ad de fantastiske klipper, hvorfra flere kilder både varme og forskellige mineralholdige helbredende kilder udløber.
de om vinteren sneklædte bjerge, der omgiver bugten gør, at Sougia er en usædvanlig smuk frodig bugt med masser af oliven-, valnødde-, figen- og, mandeltræer, hvor vi bl.a. har plukket og spist friske valnødder, supersøde mandler og saftige figner, ja selv carob også kaldet johannesbrød har vi plukket direkte fra træerne og smagt og således lært at kende. det smager sødt og ses tit på indholdet i de forskellige lækre helsekostting, man finder på hylderne både i drikkevarer, powerbars og andre søde snacks.

Kreta er i det hele taget kendt som en frugtbar ø med skønne saftige råvarer, der forsyner resten af øerne.
derfor har maden ry for at være både bedre og en hel del billigere end fx Symi, som er kendt som en af de dyreste øer, fordi de rige grækere holder til her. her til sammenligning koster et glas appelsinsaft mere end dobbelt så meget som på Kreta, hvor et kæmpe glas kun koster 2€.

så vi har hver dag spist som konger og har kunnet vælge mellem en del gode restauranter i den lille by.

om morgenen har vi for det meste spist brunch sammen direkte efter morgenens yoga, hvor alle generelt har en god appetit 🙂
morgenyogaen har foregået i sandet under pinjetræerne med udsigt til havet, hvor vi hver morgen har nydt solopgangen, der altid er ny…


desuden har vi de sidste morgener haft glæde af månen, som var ved at gå ned og mindede om fuldmåneformørkelsen, der påvirkede en stor del af kloden…

det var den eneste gang vi har måttet aflyse morgenyogaen pga vejret og i stedet lavede en fuldmånemeditation nede i vandkanten, der selvfølgelig endte med at blive en fantastisk oplevelse.

så selvom vi har oplevet næsten alt slags vej, selv skypumper ude på havet, mens delfinerne sprang og hagl, som ikke virkede som om det hørte til her, så har vi haft varme temperaturer og sol hver eneste dag!

det konstant skiftende vejr, hvor man ikke er i tvivl om, at vi er i Zeus’ og Poseidon’s land, har været den bedste lærermester på at være i nuet.
men selvom vi var heldige med vejret, vil jeg nok en anden gang betænke mig i at begå hybris og tale om at være vejrsikker og love konstant blå himmel, da jeg har fået at mærke, hvorfor sådan et overmod her i landet kaldes nemesis, gudernes straf.

hver uge har vi været på udflugt til Lissos, der i oldtiden var øens næststørste by med særligt helbredende kilder og derfor et af verdens første ‘hospitaler’.
her har vi efter den skønneste tur gennem en imponerende kløft og over et lille bjerg på godt en times gang hver gang haft en nærmest magisk oplevelse med eftermiddagens yoga i Asclepius templet, der er Gud for medicin. Asclepius fik to sønner og fem døtre, der alle har fået navn efter et aspekt indenfor sundhed, bl.a. datteren, Hygeia, der blev til begrebet hygiejne, og senere til en kult i det 7.århundrede på Kos, hvor man fokuserede mere på forebyggelse.

i Lissos er der mange ruiner, der vidner om en større historisk by, men hvor det i dag kun er fugle og specielt ravne, der holder til. ravnene fulgte nysgerrigt med i vores yoga og kom tredje gang så tæt på, at vi ku se den ret store fugl med den flotte blåsorte fjerdragt.
den ene gang på vej hjem fra eftermiddagens yoga i Lissos tog kaptajn George os med til en kæmpe blå grotte, hvor solens sidste stråler badede alt i et gyldent lys, med undtagelse af vandet, der var så blåt, at det var svært at modstå at hoppe i…
Sougia er det perfekte sted at være med en følelse af ikke at sku nogensteder hen og vi kommer efter al sandsynlighed til at være her fremover på efterårets yogaferie – det var med næsten sorg i hjertet, at vi havde vores sidste yoga nede i vandkanten…
se masser af billeder på de nye gallerier HER